Annelies PeetersVolwassen- en jongerentherapeute; trainer in geweldloze communicatie

Ik ben Annelies, getrouwd en mama van 2 zonen. De geboorte van mijn kinderen, maar vooral de geboorte van het moeder-zijn heeft mijn leven enorm verruimd. Al jaren ben ik vertrouwd met het therapeutisch proces waarvoor mensen zich engageren. Hiervoor heb ik dan ook de 4-jarige opleiding client-centered gevolgd aan de faculteit mens en samenleving.
Toch heeft mijn eerste zwangerschap nieuwe vragen opgeroepen. Hoe ben ik opgevoed?
Wat wens ik mee te nemen uit mijn eigen opvoeding? Wat wens ik mijn kinderen toe en hoe draag ik hieraan bij? Ik wens kinderen een warm nest toe gevuld met onvoorwaardelijke liefde en acceptatie. Dat zij mogen opgroeien in een nest waar zij helemaal mogen worden wie zij in hun diepste wezen zijn.
Ik heb dan ook het geluk gekend dat mijn vriendin Corrylaura me persoonlijk vergezeld heeft naar meer geweldloos leven. Geweldloze Communicatie of geweldloos leven vervult mijn behoefte aan onvoorwaardelijke liefde en acceptatie voor mijn kinderen, maar ook in de eerste plaats naar mezelf toe. Want hoe kan ik een liefdevolle moeder zijn als ik in de eerste plaats niet altijd even liefdevol ben voor mezelf? Geweldloze Communicatie heeft mij leren verbinden met de wereld van gevoelens en de verborgen behoeften daarachter. Omdat ik me dagelijks metGeweldloze Communicatie tracht te verbinden, ervaar ik elke dag weer hoe ik me echt kan verbinden met mijn kinderen. Zij leren me het meest overGeweldloze Communicatie. Ze spiegelen me vooral wanneer ik het niet leef.
Ze geven me de kans om te groeien in verbinding met mezelf en dit ook door te geven aan het leven.
Ik begeleid jou dan ook graag mee naar een geweldloos leven, een geweldloze opvoeding.
Naast mijn opleidingen bij, en vriendschap met Corrylaura heb ik mij nog in het bijzonder bijgeschoold bij Lut Celie, via een 2-jarige opleiding rond rouw en emotionele pijn bij kinderen en jongeren (www.bleekweide.be). Vervolgens heb ik mijn studies vervolmaakt met een 1-jarige opleiding kindertolk, een nieuwe en inspirerende visie over wat kinderen ons spiegelen over ons leven, onze blinde vlekken (www.fluisterkind.nl). Tenslotte werk ik ook ondersteunend met Bach-bloesems, opgeleid in het erkend opleidingscentrum De Walnoot (www.dewalnoot.be)

annelies@blabla-blabla.be

Start typing and press Enter to search