Overslaan en naar de algemene inhoud

Aanbod voor iedereen

Onze lezingen en introducties staan open voor iedereen. Voor een aantal thematische trainingen en langlopende trajecten is voorkennis nodig.

Meer informatie vind je bij de training zelf in de agenda. Neem contact met ons op indien je nog vragen hebt.

INSPIRATIESESSIES

INTRODUCTIETWEEDAAGSE

ONLINE PAKETTEN

THERAPIE, COACHING & BEMIDDELING

INSPIRATIESESSIES

INTRODUCTIETWEEDAAGSE

ONLINE PAKETTEN

THERAPIE, COACHING & BEMIDDELING

INSPIRATIESESSIES

Proeven van Verbindende Communicatie

Regelmatig organiseren we korte inspiratiesessies, online of live, al dan niet in samenwerking met externe partners.

We willen immers zoveel mogelijk mensen bereiken met onze visie. We werken steeds zoveel mogelijk interactief en gaan aan de slag met eigen voorbeelden van deelnemers. In onze agenda kan je een overzicht vinden van de sessies die momenteel gepland staan. Voorbeelden van thema’s die aan bod komen zijn: zelfzorg, verbindend communiceren met kinderen en jongeren, verbindend leiderschap, empathie, nee zeggen en horen, oordeel in je voordeel, beperkende gedachten, van klacht naar kracht …

Ben je een externe partner op zoek naar een samenwerking rond één of meerdere van deze thema’s? Neem contact op of bekijk ons aanbod voor organisaties en bedrijven.

ONLINE PAKETTEN

Zelf aan de slag

Nieuw in het aanbod van Blabla: blended learning via online pakketten rond diverse thema’s binnen Verbindende Communicatie.

Wil je thuis zelf aan de slag met het gedachtegoed, ondersteund door onze trainers via Q&A sessies en/of individuele coaching?

INTRODUCTIETWEEDAAGSE

Een echte kennismaking

Blabla organiseert zeer regelmatig introductietrainingen in Verbindende Communicatie op verschillende locaties in Vlaanderen (Eindhout, Gent, Ronse, Aarschot, Antwerpen, Mechelen, Hasselt en binnenkort ook Leuven).

Tijdens zo’n tweedaagse maak je kennis met alle kernconcepten van het gedachtegoed. We werken steeds interactief met eigen voorbeelden van deelnemers. Er is voldoende ruimte voor oefening en reflectie.

Wil je graag meer info over onze introducties?

Er zijn weinig mensen op deze wereld die zich met zoveel energie in projecten smijten als Corrylaura Van Bladel en haar team. Verbindende Communicatie is voor mij een antwoord op zovele wereldproblemen, dat het op alle scholen zou onderwezen moeten worden. In contact leren komen met je gevoelens en behoeften, en op die manier ook dichter kunnen staan bij anderen - Mijn levenskwaliteit is er zoveel op vooruitgegaan sinds ik dit kader toepas in mijn leven.

En alhoewel ik af en toe nog heel graag eens heel gewelddadig communiceer in mijn leven, sta ik nu veel dichter bij mezelf en bij anderen. Een enorme aanraden voor iedereen, zeker in onzekere tijden zoals vandaag.

TRAININGEN

Thematische kortdurende trainingen

Heb je interesse in een bepaald thema, benaderd vanuit het gedachtegoed van Verbindende/Verbindende Communicatie? Dan ben je hier aan het juiste adres. Geregeld bieden we bij Blabla immers thematrainingen aan.

Dit kunnen korte workshops zijn, van bijvoorbeeld één dag, maar ook meerdaagse trainingen komen aan bod.

Dit zijn enkele voorbeelden van thema’s die aan bod komen: spelenderwijs verbinden met kinderen, zelfzorg in het onderwijs, empathie, omgaan met conflicten, nee zeggen en horen, …

Voor meer informatie over deze trainingen en om je in te schrijven:

  • Net terug van de introductie tweedaagse over verbindend leiderschap. Wat een ervaring. Zo echt, inspirerend, verrijkend, hartverwarmend. Sommige stukjes heel herkenbaar vanuit eerdere workshops bij andere organisaties, maar het grootste deel leek voor mij toch echt anders, dieper, authentieker. Een fantastische ervaring van thuiskomen, mij helemaal kunnen openstellen om zo voluit van deze 2 dagen te kunnen genieten en alles te kunnen absorberen waar ik klaar voor was. Ik word overspoeld door blijdschap en dankbaarheid dat ik deze organisatie heb kunnen ontdekken. DANK U!!!!
  • Ik heb ontdekt dat alles bij mezelf vertrekt. Pas als ik helderheid heb over wat er in mij leeft, kan ik kiezen of en hoe ik naar buiten kom. Dankjewel Blabla voor dit inzicht en om dit zo mooi voor te leven.
    Het basistraject heeft me een ruimer theoretisch kader gegeven, een ruime aanvulling op wat ik las in het boek van M. Rosenberg. Voor mij zat de grootste groei in het durven ondernemen van actie. Bv. Ervaringen delen, opleidingen organiseren op de werkvloer, een eigen training maken, coaching van anderen en het integreren van het gedachtengoed in trainingen rond leiderschap. Daarnaast bovenal heeft het enorm mijn persoonlijke groei gestimuleerd in mijn relaties met anderen.
  • Sinds ik bij Blabla opleiding ben beginnen volgen, merk ik dat de relatie met mijn kinderen en partner écht aan het veranderen is. Ik kan veel beter mijn eigen grenzen aangeven en tegelijkertijd oog hebben voor wat zij nodig hebben. Vroeger dacht ik dat het of ... of was, en nu blijkt het én ... én te zijn. Wat een verademing!
  • Zo fijn om me met verschillene mensen, mensen die ik niet ken, zo snel verbonden te voelen - in kleine en grote dingen. Het (her)ontdekken van de menselijkheid in ieder van ons was een cadeautje!
  • Deze tweedaagse heeft me geholpen duidelijkheid te krijgen over waar ik naartoe wil. En het heeft me een manier gegeven om de dialoog met mijn partner aan te gaan en we zijn eruit geraakt! Dit maakt me zo blij!

LANGERE TRAJECTEN

Dompel je onder in Verbindende Communicatie

Blabla biedt meerdere jaartrajecten aan: o.a. een basistraining in Verbindende Communicatie (10 dagen), een bemiddelingstraject, een verdiepend traject en de trainersopleiding.

Ben je klaar om helemaal ondergedompeld te worden in het gedachtegoed?

THERAPIE

In ons huis voor verbinding kan je ook terecht voor een individueel consult of samen met jouw partner. Het therapeutisch proces is een bewustwordingsproces. Er wordt geluisterd naar jouw verhaal, jouw gedachten en gevoelens. Je krijgt de tijd en de ruimte om ‘echt’ te mogen verstillen in jouw leven, jouw beleving.

Hoe beïnvloed ik mezelf? Welke invloed heeft mijn verleden op de keuzes die ik nu maak? Maak ik nog bewuste keuzes of leid ik mijn leven omdat ik het zo geleerd heb, verwacht wordt, het zo hoort of zelfs geloof dat ik geen keuze meer heb … Binnen therapie zoeken we samen de weg van ‘lijden’ naar het vinden van jouw innerlijke ‘leider’. Gaandeweg ontdek je wat je echt nodig hebt, waar jij naar verlangt en hoe jij kan bijdragen aan de verwezenlijking hiervan. In ons huis voor verbinding ben je welkom met jezelf, je kind en/of je partner.

Ook werken we op maat met kinderen en jongeren vanaf 8 jaar en zoeken we samen naar de kracht om met emotionele pijn en/of lastige gebeurtenissen om te gaan.

COACHING

Via een persoonlijk traject op maat kan je als individu, wernemer of werkgever, koppel, ouder een verdiepende, verhelderende en verruimende coaching ontvangen.

Deze coaching-op-maat is volledig doordrongen en gebaseerd op de concepten van verbindende of Verbindende Communicatie.

Bemiddeling

Of het nu in de familie of op het werk is, er kunnen allerlei momenten zijn waarop mensen elkaar niet werkelijk horen of begrijpen.

Soms leidt dat tot stilte, soms tot verwijdering, en soms tot openlijke conflicten. In zulke situaties kunnen mensen beroep op ons doen om een rol te spelen bij gesprekken.

Om elkaar te kunnen horen, ook als er sterke emoties meespelen of eisen op tafel gelegd worden, om terug te komen tot iets van verbinding.

Want waar verbinding is, kan openheid ontstaan om tot afspraken te komen die gedragen worden door alle betrokkenen.

Aanbod voor bedrijven

Lees meer over Blabla

Vragen? contacteer ons