Geweldloze communicatie

Hoe kan je communiceren met mededogen en begrip voor de ander, en tegelijkertijd trouw blijven aan jezelf?
Als ik in een discussie zit waar we tegengestelde belangen hebben, hoe geraken we daar dan uit?
Hoe kan ik assertief zijn zonder agressief te worden of mezelf terug te trekken?

Kom hier alles te weten over Geweldloze Communicatie!

Wie is Marshall Rosenberg?

Dr. Marshall B. Rosenberg is stichter en directeur van de onderwijsdiensten voor The Center for Nonviolent Communication. Geweldloze Communicatie ontstond uit Dr. Rosenberg’s zoektocht om een manier te vinden om zo snel mogelijk de uiterst nodige vredestichtende vaardigheden te verspreiden.

Wat is Geweldloze Communicatie?

Kenmerkend voor Geweldloze Communicatie is het bewustzijn van behoeften – dat behoeften universeel gedeeld worden. Wanneer we elkaar ontmoeten op behoeften niveau, kunnen we een eerlijke en wederkerige respectvolle verbinding krijgen. Het is de manier waarop we proberen onze behoeften ingevuld te krijgen, die kan leiden tot misverstanden en conflict

Wat zijn de sleutelverschillen?

De sleutelverschillen helpen om meer bewust te worden van het feit of je praat vanuit levens-vervreemd bewustzijn of wanneer je praat vanuit verbindings-bewustzijn.  Ze helpen ook om de basisconcepten en inzichten van Geweldloze Communicatie beter te begrijpen.

Giraf en jakhals

Geweldloze Communicatie wordt ook wel eens ‘giraffetaal genoemd. Ontdek hier waarom!

Richtlijnen voor het delen van Geweldloze Communicatie

Wil je zelf ook graag de inzichten/vaardigheden in geweldloze communicatie delen met anderen, dan vragen we je om even de richtlijnen/verzoeken vanuit het Center for Nonviolent Communication na te lezen.

Start typing and press Enter to search