Peter De JongheTrainingsacteur

  Toen ik enkele jaren geleden de wereld van Geweldloze Communicatie via Centrum Blabla leerde kennen, voelde het voor mij een beetje aan als thuiskomen. Het leek wel alsof ik heel mijn leven al een eigen taal sprak (en hoorde) die mijn omgeving niet leek te horen. Ik begreep vaak niet waarom mensen ruzie maakten terwijl ze gewoon allemaal andere dingen wilden. Voor mij was het zonneklaar dat iederéén op zijn of haar manier gelijk had, en dat de sleutel om een conflict te overwinnen niet lag in de ander te overtroeven, al zag ik deze strategie wel overal om mij heen gebeuren.

  Sindsdien ben ik altijd op zoek geweest naar manieren om mensen te helpen zichzelf en elkaar te begrijpen. Mijn professionele parcours is dan ook een lange lijst van variaties op dit thema: opvoeder, hoofdopvoeder, leerlingenbegeleider, vormingswerker, leerkracht, stagebegeleider, supervisor, educatief medewerker, coach, trainer, trainingsacteur.

  Als coach en trainer ben ik de laatste jaren intensief bezig met communicatie in allerlei vormen: feedback, actief luisteren, assertiviteit, omgaan met agressie, conflicthantering, bemiddeling, leidinggeven, enz.

  Daarnaast geef ik ook regelmatig opleiding aan trainers om hen te trainen in het coachen van groepen en het zelf geven van training.

  Tot slot werk ik ook regelmatig als trainingsacteur mee in een training of in een coachingstraject. Hierbij speel ik als acteur eender welke rol die me gevraagd wordt, zodat deelnemers op een levensechte manier kunnen oefenen. Dit brengt sowieso een heel andere dynamiek met zich mee, en zorgt vaak voor een veel diepere vorm van oefenen en leren. Bij zo’n ervaringen zie je mensen soms echt grote stappen maken. Zelfs deelnemers die niet zelf de dialoog aangaan, spreken vaak van een beklijvende ervaring. Een aanrader!

  Start typing and press Enter to search