Lynn NijsGezinsbegeleider en Trainer in Geweldloze Communicatie
De kracht van Geweldloze Communicatie ligt voor mij in het vinden van helderheid in mezelf en in de ander. Als we iets doen of zeggen, vanuit welke intentie doen we dat dan? Wat is voor elk van ons echt van belang? Vanuit die helderheid ontstaan er mogelijkheden om elkaar authentiek te ontmoeten of om elkaar terug te vinden na een conflict. In verbinding blijven met mezelf en me tegelijkertijd kunnen verbinden met de ander is iets wat mij erg vervult èn uitdaagt.
Via mijn werk als gezinsbegeleidster in de Bijzondere Jeugdzorg kwam ik in 2012 in aanraking met Blabla en met Geweldloze Communicatie. Het gedachtegoed van Marshall Rosenberg heeft in mij iets nieuws in beweging gebracht en biedt mij zowel in mijn werk als in mijn persoonlijk leven extra houvast. Daarom verdiep ik mij in Geweldloze Communicatie: via trainingen, door het toe te passen in mijn eigen leven en door anderen hierin te coachen.
Een rijke en genuanceerde taal om uiting te geven aan gevoelens en behoeften is een taal die ik wil spreken en die ik mee wil uitdragen.
Binnen Blabla zal ik in eerste instantie instaan voor het begeleiden van ouders en kinderen die graag vanuit dit gedachtegoed met elkaar willen omgaan binnen hun gezin. Zowel wanneer de verbinding zoek is, als wanneer conflicten de bovenhand nemen of één van de gezinsleden vastloopt.
Ook zet ik mij in voor het begeleiden van oefengroepen in het Antwerpse. Voor wie met zijn oefengroep bijkomende ondersteuning zoekt, wil ik graag een klankbord zijn en bijkomend oefenmateriaal bezorgen.
Let your choices reflect your hopes, not your fears. Mandela
lynn@blabla-blabla.be

Start typing and press Enter to search