Judith LeysenTrainingsacteur

Na mijn opleiding orthopedagogie, werkte ik 15 jaar gedreven en met plezier in de Bijzondere Jeugdzorg. In de communicatie met de jongeren waar ik zorg mocht voor dragen, maakte ik intuïtief zoveel mogelijk gebruik van een positieve benadering, waar het kon met de nodige humor en steeds met zoveel mogelijk aandacht voor een warme verbinding.

Van jongs af was ik echter ook gebeten door de acteermicrobe en de zin om dit niet alleen als hobby maar ook als job aan te wenden, begon meer & meer te kriebelen.

In 2015 waagde ik de sprong en onder meer in het werken als trainingsactrice verken ik sindsdien nieuwe horizonten. Het trainingsacteren is voor mij een ideale mix van acteren, communiceren en sociaal ageren, waardoor ik me er bijzonder goed bij voel.

Ik geloof er sterk in dat ‘toeval’ niet bestaat, en dat eerder dàt wat je op dàt specifieke moment kan gebruiken om je verder te helpen, ‘je toe valt’!

Zo viel het mij toe Corrylaura te mogen leren kennen, via haar lieve bordercollie Luna nota bene…

Samen kwamen we tot de vaststelling dat mijn inbreng als trainingsactrice zeer waardevol zou kunnen zijn in haar opleidingen geweldloze communicatie.

Via een rollenspel nieuwe vaardigheden toetsen en uitproberen is immers een mooie verrijking, als het in een omgeving en met mensen kan gebeuren die vertrouwen en veiligheid uitstralen.

Ik ben dan ook erg dankbaar om op deze manier mee op pad te mogen gaan in een alsmaar vriendelijkere wereld die we voor mekaar, dankzij geweldloze communicatie, kunnen creëren.

Start typing and press Enter to search