Jill MarchantTherapeute

Ik ben Jill.

Anderen beschrijven me als empathisch, intuïtief en open; een jonge vrouw met een open kijk, open ogen, open houding en een open interesse in wat leeft in mensen.

Mijn interesse in medemensen, in natuur en in de natuur van mensen is er altijd geweest. Vanuit die interesse studeerde ik sociologie en startte ik, na een job als communicatieverantwoordelijke bij een ngo, als projectcoördinator in het jeugdwerk. Het was een bijzonder krachtige ervaring om met Brusselse jongeren te werken rond zelfontwikkeling. Ik merkte al gauw hoe ik, meer dan een coördinator, een vertrouwenspersoon was voor de jongeren. Wat ze met me deelden en hoe ze zich durfden tonen, oversteeg de eigenlijke werking van het project.

Nadien ging ik op zoek naar hoe ik kon werken vanuit wie ik van nature ben en wat ik van nature doe. Ik volgde een training rond empathie bij Corrylaura van Blabla en startte algauw ook de basistraining Geweldloze Communicatie. Verschillende puzzelstukken klikten in elkaar: mijn gevoeligheid voor communicatie, voor zoeken naar ‘juiste’ woorden die zeggen wat mensen voelen en nodig hebben, onze universele behoeften, mijn behoefte om er te zijn voor anderen, empathisch luisteren … mijn hart zei dat het klopte.

Nu, in mijn deeltijdse job als loopbaanbegeleidster en jobcoach, werk ik met volwassenen en jongeren. Ik hou van ontmoeting, van een echt gesprek tussen twee mensen.

Verder ben ik enorm geboeid door mijn opleiding Rituals for Living, die ik recentelijk gestart ben, een passend vervolg op de studie Persoonlijkheidscoach die ik eerder volgde, rond de vier elementen Aarde, Water, Lucht en Vuur. Deze typologie vormt een basis voor mij om naar mensen, persoonlijkheid en gedrag te kijken. Mijn huidige studie Psychotherapie aan de Educatieve Academie vormt verdere basis voor mijn therapiepraktijk.

Samen met psychotherapeute Ybe Casteleyn cocreërde ik ‘Sterker worden waar het pijn doet’, een boek over trauma en veerkracht. In dit proces kon ik mijn liefde voor woorden en mijn liefde voor psychotherapie combineren. Heerlijk, heelrijk, leerrijk.

En nu werk ik bij Blabla, Huis voor Verbinding, als therapeute.
Welkom!

jill@blabla-blabla.be

Start typing and press Enter to search