Nieuwsbrief februari 2021_particulieren

*|MC:SUBJECT|*
Bekjik deze e-mail in je browser
Aanbod         Contact         Agenda

Foute fuck-it-up fiasco februari

U leest het goed! Straffe woorden voor een hardnekkig thema waar velen onder ons mee worstelen: fouten maken en vervolgens onszelf en elkaar (al dan niet rechtstreeks) op onze kop geven.
Hoe ga jij om met “fouten”? Die van jezelf en anderen?
Hoe leeft dit in je relaties, in je werkcontext … hoe gewoon of ongewoon is het om fouten te mogen maken en vervolgens uit schuld, beschuldiging of schaamte te blijven?
Van nature uit leren we door ervaring. Een kind leert bijvoorbeeld lopen en gaandeweg ontdekt het  wat werkt en niet werkt. Als het hard neerkomt, zal het daarna voorzichtiger zijn en zichzelf ergens vasthouden. Maar misschien werd de val wel gebroken door een superzachte ondergrond, en wordt het heel aantrekkelijk om zich opnieuw en opnieuw te laten vallen. En dat is hoe we leren. Door uit te proberen, te ervaren, te evalueren, bij te sturen, opnieuw te proberen … en dat is ook waar het leven volgens GC over gaat. Een continu proces van ontdekken, leren en bijsturen.
Wat velen onder ons echter geleerd hebben, is dat je fout en goed kan doen, en dat je hiervoor bestraft of beloond wordt. Dit is waar ons natuurlijk leren belemmerd wordt, waar perfectionisme en faalangst ontstaan, waar angst ontstaat om te durven uitkomen voor ons ‘niet weten’ en te durven hulp vragen.

Naar de blog

Trainingen in de kijker


Waardegeörienteerd leven
met Corrylaura Van Bladel

 

Hoe vaak zijn we bezig met het goed te willen doen? Fouten te vermijden? Spanning en conflict te vermijden? Angst om veroordeeld te worden?
Verbindende Communicatie helpt om meer bewust te worden van onze wezenlijke kernwaarden. Kernwaarden die ons drijven in elke seconde van onze dag. Vaak onbewust.
Wat een behoefte is, is theoretisch gezien heel snel uitgelegd. Maar heel bewust leven vanuit behoeften is een voortdurend leren, ook voor mij, Corrylaura.
Wist je trouwens dat conflict tussen behoeften niet bestaat? Denk jij van wel? Breng je voorbeelden dan vooral mee dit webinar!
Welkom om kennis te maken met het gedachtegoed, om je bewustzijn en inzichten op te frissen, verdiepen en in te zoomen op een aantal aspecten. Welkom ook als je zin hebt in oefenen!

Klinkt interessant →


Basis 10-daagse

 


Start van onze 34 en 35ste  basis-10 daagsen in Eindhout en Gent
"Geweld is een tragische uiting van onvervulde behoeftes". Of hoe kunnen we onze behoeften uiten op een geweldloze manier?
Benieuwd hoe je een verbindend verzoek kan formuleren? Naar de helende kracht van empathie? Hoe zelfverbinding je terug vaste grond onder je voeten geeft? Waar je eigen verantwoordelijkheid begint en die van de ander stopt?
Dit en veel meer tijdens10 boeiende dagen! 
 

Benieuwd →


2-daagse workshop Verbindende besluitvorming

 

Online: 11 en 12 maart
Live: 11 en 12 mei

Verbindende besluitvorming binnen teams/groepen
is besluitvorming waarin team/groepsleden gehoord worden in wat voor hen belangrijk is (behoeften) en waar alle potentieel ten volle ingezet wordt. Op die manier komen we tot besluiten die gedragen worden en dus ook de kans op duurzaamheid vergroten. De valkuil daarvan zou kunnen zijn dat er veel tijd verloren wordt in het beluisteren van iedereen, en dat er niet tot een eenduidig resultaat gekomen wordt.
Binnen Verbindende Communicatie nodigen we radicale eerlijkheid op niveau van behoeften uit, en zien we het verwelkomen van verschillen als verrijking voor het geheel. Daarbij is de vaardigheid om onderscheid te kunnen maken tussen behoeften en de strategieën om deze vorm te geven, een basisvoorwaarde.

Meer weten →


Spelenderwijs verbinden
 7 en 8 april


Een introductie in het gedachtegoed door de bril van een ouder. 
Hoe kan je als ouder je zelfbewustzijn vergroten, om van daaruit in je kracht te staan? Vanuit deze plek is het mogelijk om tijdens spannende gezinsmomenten én zelf te blijven staan én je kind te ondersteunen.
Een aanrader!
 

Naar de training →

 

Annelies Somers van Afgestemd Onderwijs gaat op zoek naar meer afstemming en verbinding in het onderwijs. Met haar gasten bespreekt ze waarom dat zinvol is en hoe we het kunnen waarmaken.
In februari ging ze in gesprek met Corrylaura over haar droom voor afgestemd onderwijs.
 
Ontdek de podcast

Online aanbod - webinars

 

Wil je je graag nog wat verder verdiepen in Verbindende Communicatie?
Thematisch?
Kort en krachtig?
Coronaproof?

Dan zijn onze webinars dé oplossing!
We bieden een gevarieerd aanbod aan thema's.
 
Bekijk het volledige aanbod met webinars

“Life-Enriching Education: an education that prepares children to learn throughout their lives, relate well to others, and themselves, be creative, flexible, and venturesome, and have empathy not only for their immediate kin but for all of humankind.”

- Marshall Rosenberg

Facebook
LinkedIn
Email
Website
Copyright © *|CURRENT_YEAR|* *|LIST:COMPANY|*, Alle rechten voorbehouden.
*|IFNOT:ARCHIVE_PAGE|* *|LIST:DESCRIPTION|*

Ons postadres is:
*|HTML:LIST_ADDRESS_HTML|* *|END:IF|*

Wil je deze mails niet langer ontvangen? Geef je voorkeuren door of schrijf je uit.