Open oefengroepen verspreid over Vlaanderen

Een kennismaking met Geweldloze Communicatie stimuleert vaak het verlangen in mensen om hiermee verder aan de slag te gaan en dit op één of andere manier te integreren in hun dagelijkse leven.
Daar zijn héél wat mogelijkheden voor: lezen van boeken, bekijken van filmpjes en workshops op Youtube, deelnemen aan Teleseminars, volgen van cursussen en/of coaching, …

Een andere manier is om deel te nemen aan een oefengroep. Een oefengroep, zoals deze oorspronkelijk ontstond in de organisatie van Geweldloze Communicatie, functioneert zonder een trainer. Het zijn mensen die begeesterd zijn door het gedachtegoed van Geweldloze Communicatie, en elkaar en zichzelf de mogelijkheid willen bieden om hierin te oefenen en te groeien. Het zijn kleinere of grotere groepen die samen afwisselend leiding nemen, evt. oefeningen voorbereiden en op regelmatige basis met elkaar samenkomen.

Op mijn website wil ik mensen de kans geven om bij zo’n oefengroep aan te sluiten.

M.a.w. wil je een oefengroep op poten zetten en zoek je gelijkgestemden?
Mail me dan je naam, locatie waar de oefengroep zou doorgaan en de contactgegevens waar geïnteresseerden je kunnen bereiken.

Hebben jullie al een oefengroep en wil je deze openstellen voor nieuwe mensen? Bezorg me ook dan je gegevens per mail.

In de toekomst zal hier dus stilaan een overzicht komen te staan van oefengroepen verspreid over Vlaanderen.

regio Antwerpen – Jan Hellebaut

Onze oefengroep komt elke derde zondagavond van de maand samen in Antwerpen om te oefenen in geweldloos communiceren. De oefengroep is gestart in januari 2006. Momenteel is er een wachtlijst. Info en aanmelding: jan.hellebaut@telenet.be.

Regio Antwerpen – Iris Tilkens

Onze oefengroep komt om de drie weken samen, afwisselend in Ekeren en Wilrijk om te oefenen in geweldloos communiceren. We zijn een nieuwe groep die zal werken volgens het handboek van Marshall Rosenberg in combinatie met het werkboek van Lucy Leu. We verwachten van onze deelnemers een basiskennis GC. We zullen starten op 10/10/2019. Momenteel zijn we met vijf leden en we willen graag uitbreiden tot maximum 8 deelnemers. Indien het maximum bereikt is werken we met een wachtlijst zodat je kan inspringen wanneer er een plekje vrij is. Belangrijk om te vermelden is dat we overdag willen samenkomen tijdens de week. Info en aanmelding: iristilkens@hotmail.com

regio Hasselt – Carina Thomis

Carina nodigt je uit om deel te nemen aan de integratie- en oefengroep Geweldloze Communicatie van Hasselt.
We komen maandelijks samen op een zaterdag namiddag van 14u – 16u30.
Voor info en aanmelding: carina.thomis1@telenet.be, T 0476 41 00 57

regio Noord-Limburg

Ben je geïnteresseerd om samen Geweldloze Communicatie te oefenen, te leren en te leven, en woon je in de buurt van Hechtel-Eksel, neem dan gerust contact op met Jan Vangenechten via jan@vangenechten.org of 0476239833.

regio Lier – Arend-Johan Praats

Wij hebben een integratie- en oefengroep in Lier die 2x per maand telkens 2,5 uren samen komt:  op een vrijdag overdag én op de 4e zondag van de maand van 19u30 tot 22u.
Je bent op alle momenten welkom al naargelang je mogelijkheden en behoefte en de dagen en uren van onze oefenmomenten zijn altijd bespreekbaar voor verandering.
Omdat we vooral behoefte hebben aan oefenen willen we liever geen tijd moeten investeren aan het voorstellen van het hele model en verwachten we dat je minstens een kennismakingssessie volgde, zodat de basisprincipes van het VC-model je toch al wat bekend zijn en je ze samen met ons verder kan integreren door te oefenen.
We werken vanuit de behoeften hier en nu van de aanwezigen.
Contact via: arend-johanpraats@hotmail.com of 0485 06 98 73.

regio Tienen- Ingrid Lie

Ingrid wil graag een oefengroepje oprichten in regio Tienen. Contact via: ingrid.lie@telenet.be

regio Noorderkempen – Katrien Van den Bergh

Katrien wil graag een oefengroep oprichten in Essen, regio Noorderkempen. Wie interesse heeft kan contact opnemen via: k.vandenbergh@gmx.ch

regio Noord Antwerpen

Bert wil graag een oefengroep oprichten in de regio Noord Antwerpen (Hoevenen, Kapellen, Stabroek, Ekeren, Brasschaat, Kalmthout, Schoten). Wie interesse heeft kan contact opnemen via: bert_wuyts@yahoo.com.
Cederlaan 11, 2v. – 2940 Hoevenen; T 03 344 31 51

regio Leuven – Carl en Julia Luyten-De Bus

Onze oefengroep Geweldloze Communicatie komt elke tweede zaterdag van de maand samen in Kessel-Lo, Leming 19, van 11u00 tot 13u00.
Info en aanmelding: info@liares.be

regio Brugge tem Oostende

Ine Hillaert wil graag een oefengroep oprichten in de regio Brugge tem Oostende (Oostkamp, Beernem, Damme, Jabbeke, …). Enthousiastelingen kunnen haar contacteren via ine.hillaert@gmail.com

Regio Leuven – Catherine Hermans

Mijn oefengroep gaat door in Leuven en wordt begeleid door mezelf, elke tweede vrijdagvoormiddag van de maand, te starten op 10 januari 2020 van 10-12u.
Contact gaat via mail: catherine.hermans@skynet.be

Regio Zuid West-Vlaanderen – Geert Vanherzeele

In 2017 – 2018 volgde ik de jaartraining Geweldloze communicatie en ik blijf GWC een boeiend en toepasbaar gedachtegoed vinden, maar mis het samen oefenen met anderen. Ik wil hier verder mee aan de slag en dus zoek ik samen te oefenen met mensen die bijvoorbeeld ook reeds de jaartraining volgden.
Ik woon in Kortrijk en kwam tot de vaststelling dat er in Zuid West-Vlaanderen geen oefengroep bestaat. Bij Blabla stelde men mij voor om dit zelf te organiseren. Dus wil ik via deze weg mensen van in de (ver(de)re) buurt uitnodigen om contact op te nemen en te zien hoe we een oefengroep tot stand kunnen brengen. Daar ik veel ’s avonds werk kan dit voor mij bij voorkeur op een moment in het weekend of op vrijdag avond, eventueel ook eens op vrijdagvoormiddag. Dit kan bij mij doorgaan in Kortrijk en we kunnen natuurlijk (en graag) ook afwisselen van plaats. Frequentie valt ook af te spreken. De bedoeling is dat we indien mogelijk begin volgend jaar, half januari bijvoorbeeld, opstarten.
Indien je ook enthousiast bent over dit gedachtegoed en samen wil oefenen contacteer me dan via geert.vanherzeele23@gmail.com

 

Start typing and press Enter to search